1 דקות קריאה
מה חדש  בפרויקט אריה?

עדכון 2024:

נכון ל-2024, פרויקט אריה של מטה (פייסבוק לשעבר) מתפתח ומתקדם בכמה כיוונים חשובים:

  1. התקדמות טכנולוגית: פרויקט אריה מתמקד בהפיכת משקפי AR ליותר אינטואיטיביים וחדשניים. המשקפיים יכללו חיישנים מתקדמים לאיסוף מידע סביבתי ומספקים מידע קונטקסטואלי בזמן אמת.
  2. הרחבת שיתופי פעולה: החברה חותמת על שיתופי פעולה עם תעשיות נוספות, כולל שותפויות עם חברות כמו BMW, כדי לחקור כיצד AR יכול להשתלב בתעשיית הרכב ולשפר את חווית הנהיגה עם נתונים ומידע נוסף.
  3. הגברת היקף השימוש: במטרה להגדיל את קנה המידה והפצה, מטה מתכננת להגדיל את מספר המכשירים המחקריים ולהשיק מכשירים בכמויות גדולות יותר ברחבי העולם. הם גם פועלים לגייס יותר משתתפים במחקר, כולל הרחבת ההשתתפות לאזורי גאוגרפיים שונים ומגוונים.
  4. שיפוטיות פרטיות: מטה מיישמת עקרונות חדשנות אחראית כדי להבטיח פרטיות והסכמה בעת איסוף נתונים, כולל קביעת נהלים לאיסוף נתונים בצורה אחראית ובשיתוף פעולה עם המשתמשים.
  5. פיתוחים עתידיים: פרויקט אריה מצפה להמשיך ולהתפתח בשנת 2024 עם עדכונים נוספים, כולל שיפורים במערכות עיבוד נתונים, קידום יכולות חיזוי נוספות והפיכת הטכנולוגיה לזמינה לציבור הרחב.

המשקפיים עצמם עדיין לא זמינים לשוק הצרכני והם חלק מתהליך מחקר ופיתוח עם מטרות להוציא גרסאות מסחריות בעתיד הקרוב.

פייסבוק הכריזה בספטמבר 2020 על יוזמת משקפי מציאות מוגברת (AR), שתעזור למשתמשים להבין טוב יותר את העולמות שבהם הם חיים ותספק מידע שימושי שיעזור להם בחיי היומיום. הפרויקט, שנקרא פרויקט אריה, נוצר אך ורק לצורכי מחקר ונבנה על המומחיות הקיימת של החברה בתחום ה-AR/VR. במשך זמן רב, VR שלטה בשיחות על מציאות סוחפת, בעוד ש-AR הייתה בעדיפות שנייה – אבל פייסבוק נחושה לשנות זאת. פרויקט אריה הוא האסטרטגיה החדשה של החברה למקסם את הפוטנציאל של מציאות מוגברת, ולקוות להניע מוצרים טובים יותר בעתיד.


מה זה פרויקט אריה?

פרויקט אריה הוא קבוצת משקפי מציאות מוגברת שיתקנו בסופו של דבר מידע והודעות ממוקדות סביב שדה הראייה של המשתמש.


כאשר מישהו שלובש את משקפי ה-AR של פייסבוק מביט ברחוב בעיר חדשה, למשל, הוא יראה אוטומטית הוראות וכיווני קניות. עם זאת, הרבה מזה עדיין בפיתוח, והצלחה בשוק תגרום לשני דברים:

  • שוברי טכנולוגיה – כפי שפייסבוק מציינת, אנחנו זקוקים למערכות קלט אודיו וויזואליות מתקדמות, בינה מלאכותית מוקמת, ומסגרות קלות וחדשניות כדי לממש את החזון מאחורי פרויקט אריה. לפי הודאתם, הגעת לשוק עדיין רחוקה ב-5-10 שנים.
  • נתונים בהיקף גבוה ומקומיים – מישהו צריך לצאת לאסוף את המידע שיתצג על ידי משקפי ה-AR. למטרה זו, פרויקט אריה יזמין משתתפים שלובשים את משקפי ה-AR ויתנועעו באיסוף נתונים מהסביבה שלהם.

פרויקט אריה מגבש את מאמצי פייסבוק (כעת מטה) בשני הכיוונים הללו, במטרה לפתח גוף ידע שיכול לשרת יום אחד כמאגר נתונים בסיסי עבור חוויות AR ממוקדות דרך משקפי חכמים. חשוב לזכור שהמוצר הסופי לא יקרא פרויקט אריה; המכשירים הנוכחיים הם רק לצורכי מחקר, ומוצר לצרכנים עדיין לא הומחש. חשוב לציין, שמשתתפי המחקר אינם יכולים לראות או לשמוע את הנתונים שהם אוספים.מה חדש בעדכונים המרכזיים לשנים 2020-2021?פרויקט אריה הוצג במהלך Connect 2020, ובפעם זו ב-Connect, מטה דיברה על ההתקדמות שהשיגה.

  1. יכולות חיזוי (כמו גם תפיסה) מטה מאמינה שבעתיד, משקפי AR יוכלו לחזות מה המשתמש יעשה בהמשך. אם אתה מחפש את השלט לטלוויזיה שלך, לדוגמה, המשקפיים עשויים לזהות שאתה מחפש אותו ולסמן את מיקומו. מטה הודיעה ב-Connect 2021 שהתקדמות הושגה בכיוון זה, באמצעות שילוב של משקפי AR ומכשירים ניידים.
  2. הקלטה בהסכמה מטה קבעה סדרת עקרונות חדשנות אחראית להנחות את איסוף הנתונים ופיתוח הטכנולוגיה מההתחלה. כבוד לפרטיות והסכמה תמיד הייתה בעדיפות עבור מטה, ולכן היא הודיעה שחלק מהקבלנים והעובדים שלה בבריטניה, האיחוד האירופי, שוויץ, סינגפור, קנדה וישראל אספו נתונים בבתיהם בהסכמת בני המשפחה. בנוסף, נאספו נתונים במקומות ציבוריים בכמה מקומות בארצות הברית ובסינגפור.
  3. היקף ותחום פעולה עדכון חשוב זה מראה את ההיתכנות וההיקף של יוזמת המחקר של פרויקט אריה. מטה פרסה 800 מכשירים מחקריים ברחבי העולם תוך שנה אחת בלבד. היא מתכוונת להגדיל את המספרים במהירות ברבעונים הקרובים, עם מטרה להגיע ל-3000 מכשירים בסך הכל.
  4. גיוון והכלה בהכרזה הראשונית שלה, גיוון והכלה לא קיבלו הרבה תשומת לב, אך זה בהחלט תחום מיקוד השנה. מטה הבינה שיש סיכון שהמחקר יוגבל לאזורים מפותחים או בעלי יתרון, מה שיכול להטות את מערכי הנתונים בצורה לא הוגנת נגד קבוצות מיעוט. מינובמבר 2021, היא תפתח את ההשתתפות לקבוצה רחבה יותר של עובדים וקבלנים, כמו גם משתתפי מחקר בתשלום תוך כדי התחשבות במגוון מגדרים, גבהים, סוגי גוף, אתניות ויכולות.
  5. תרומות לאקדמיה Ego4D, בסיס ידע מאוחד של נתונים אנושיים או נתונים בגובה העיניים שיכולים יום אחד להניע בינה מלאכותית ממוקדת, הוכרז על ידי מטה באוקטובר 2021. אמנם לא ברור אם כל הנתונים של פרויקט אריה ייחלקו דרך Ego4D, זהו צעד בכיוון הנכון מכיוון שהוא מאחד 13 אוניברסיטאות ומעבדות מתשעה מדינות. מטה מממנת את Ego4D באמצעות תרומות אקדמיות להשתתפות במוסדות.
  6. שותפות חדשה עם BMW מטה החלה את היוזמה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת קרנגי מלון, ומאז שיתפה פעולה עם BMW, שותפתה התעשייתית הראשונה, בשנה האחרונה. שני החברות יבדקו כיצד ניתן לשלב מציאות מוגברת לתוך רכבים עתידיים, כמו גם כיצד נתונים מרכבים יכולים לסייע לנהג שלובש משקפי AR. מטה שיתפה פעולה גם עם האוניברסיטה הלאומית של סינגפור למחקר.
  7. מדריך למשתמש עכשיו זמיןבעוד שאריה לא מיועדת לשימוש ציבורי, מטה הגישה מדריך למשתמש לוועדת התקשורת הפדרלית (FCC). המסמך מפורט וכולל הרבה מידע חדש על משקפי פרויקט אריה. לדוגמה, הם אינם כוללים רכיב AR ויזואלי (רק איסוף נתונים), ניתן להזמין אותם עם עדשות מרשם, הם פועלים עם אפליקציית Ariane, כוללים 4 מצלמות, משתמשים בשבב Qualcomm, ונקראים "גמיני".

כיוונים לעתידמטה תמשיך לחתום על משתתפי מחקר נוספים, שותפים בתעשייה, ומוסדות אקדמיים עבור פרויקט אריה במהלך שארית 2021, ובסבירות גבוהה גם 2022. אנשים אוספי הנתונים ילבשו בגדים מזהים וכל זיהוי אחר, ואנשים יכולים לבקש למחוק נתונים לפי בקשתם. בינתיים, אפליקציה אחת מהעולם האמיתי של פרויקט אריה הושקה: מפה תלת-ממדית בשם Live Maps שניתן להשתמש בה על ידי משקפי AR המנוהגים על ידי בינה מלאכותית ממוקדת בעתיד. בנוגע להערות שאינן קשורות, משקפי ה-AR החדשים של מטה, Ray-Ban Stories, שוחררו השנה. המכשיר יכול לצלם תמונות ווידאו, להאזין למוזיקה, ולעשות שיחות טלפון, אך ללא שכבת מציאות מוגברת, במחיר התחלתי של 299 דולר.מאת עמית קיסר