1 דקות קריאה
ג'ניפר אניסטון משיקה את חיית המחמד הווירטואלית 'קלאידאו'

הגורי וירטואלי הטרי של ג'ניפר אניסטון, שנקרא קלאידאו, הוא היצירה הווירטואלית האחרונה של סלבריטאית, לצד דמויות חברתיות נוספות כמו קאי קאי, קורזון, קיידה, סוויקי ורוי.

הכלב הווירטואלי של אניסטון הוא, בהתאם, בן דוד לכלב האמיתי שלה, קלייד, שלצורך התיעוד על Instagram. אבל, קלאידאו הווירטואלי הוא לא כלב רגיל... הוא טבח ובלוגר אוכל מתהדר. הוא שונא לצאת להליכות ומעדיף להישאר בבית לבשל ארוחות טעימות לג'ניפר, להתנסות בטרנדים החדשים ביותר של טיקטוק תוך כדי בניית אימפריית האוכל שלו.



"זה היה כל כך מהנה להביא את חבר המשפחה החדש שלי, קלאידאו, לחיים. לפתח דמות מונפשת ולהמציא את הסיפור זה חוויה ראשונה עבורי, ואני נרגשת שכולם יכירו אותו," אמרה אניסטון בהצהרה.

יצירת דמות דיגיטלית היא מהלך חכם מצד אניסטון. זה יאפשר לה להגיע לדור חדש של מעריצים כמו גם להעניק סיבוב חדש ומשעשע לסיפור הסלבריטאית הקיים שלה. על ידי השקת נכס אינטלקטואלי במקביל לנוכחותה הנוכחית, היא יכולה לכבוש את עניין המעריצים הקיימים בפלטפורמה חדשה ולהרחיב את השפעתה.

כמובן, אניסטון היא לא הסלבריטאית היחידה שעוקבת אחר האסטרטגיה הזו.

קאי קאי היא תינוקת מונפשת בהשראת בובה אהובה של בתה של סרינה וויליאמס, אולימפיה אוחניאן ג'וניור. עם יותר מ-300,000 עוקבים באינסטגרם, קאי קאי היא אחת מהמשפיעים הווירטואליים המובילים בעולם. לאחרונה, קאי קאי העלתה את תהילתה הדיגיטלית לצורת פיזית על ידי הופעה בספר הילדים הראשון של סרינה וויליאמס, "הרפתקאות קאי קאי".


בהיבט מטא, השקת ספר משקפת את אותה אסטרטגיה כמו השקת גרסת הדמות הווירטואלית של ג'ניפר אניסטון, בכך ששני המקרים עומדים להרוויח מהרחבת האימפריות התקשורתיות שלהם לפלטפורמות חדשות.

מכוכב קולנוע לכלב וירטואלי, או מבובה וירטואלית להסכם ספרותי, המעבר הוא באותו עיקרון: לכבוש את הקהל הנוכחי בדרכים חדשות על ידי השקת חוויה חדשה בפלטפורמה קרובה. ספרה של קאי קאי מייצג את השלב השני בתהליך זה, אחרי השקת משפיע וירטואלי מוצלח.

מאז ההשקה של קאי קאי במדיה החברתית, דמויות דיגיטליות נוספות בהשפעת סלבריטאים נוספות יצאו לאור. השחקן הברזילאי דני אלבס השיק את קראזיניו, הדוגמנית קרלי קלוס הציגה את קיידה, והמשפחה הידועה בטיקטוק, משפחת ד'אמליו, הביאה לנו את סוויקי ורוי.


שונה מרוב הדמויות הווירטואליות, הדמויות המוזכרות כאן מגיעות עם קהל עוקבים מובנה הודות להשפעת הסלבריטאים המפורסמים. דמויות אלו גם בונות סיפור מההתחלה, דבר שלא כל משפיע וירטואלי מצליח לעשות היטב. קיידה לקחה על עצמה את תפקיד העוזרת הווירטואלית של קרלי קלוס, וסוויקי, המייצג את הצעצוע האבוד של דיקסי ד'אמליו, מראה את זה דרך אישיותו הרכה.


"כל שותף היה מעורב ישירות ביצירה ובפיתוח שמביאים את הדמות לחיים. זו שותפות אמיתית ואנו מחפשים שותפים שיהיו כאן לטווח הארוך," אומרת טרישיה ביגיו, מנכ"לית Invisible Universe.



Invisible Universe מביאה את הסיפור לדור חדש עם כל דמות החיה את תקוותיה וחלומותיה במדיה החברתית. דיסני ופיקסר בנו את דמויותיהם ואת סיפוריהם דרך קולנוע וטלוויזיה. עכשיו, פלטפורמות חברתיות כמו אינסטגרם וטיקטוק הופכות לכלים רבי עוצמה עבור דמויות מונפשות להגיע לילדים ולרכוש בסיס מעריצים צעיר ומסור.

מדיה חברתית מקלה על מספרי הסיפורים להבין איזה סוגי תוכן מעניינים את המעריצים ולספק את בקשותיהם בצורה טובה יותר.

 



לא רק שהחבורה הווירטואלית מספקת למעריצים יתרון של חינניות, אלא זו גם דרך ייחודית עבור מעריצים להתחבר עם סלבריטאים ולהיכנס לעולם מהנה. בו זמנית, סלבריטאים יכולים להרחיב את השפעתם ולבטא ערכים אישיים, תחביבים ופעילויות במציאות הווירטואלית.

מעניין לציין, שרוב הסלבריטאים בוחרים לא ליצור דמות דיגיטלית (או תאום) של עצמם, שיכולה לשמש בעריכות, קמפיינים, משחקים וקולנוע המיועדים לקהל מבוגר. במקום זאת, הם בוחרים בדמויות מונפשות שונות מעצמם.



"Invisible Universe תופסת את הקסם הנצחי של נכסי אינטלקט הוירטואלי ומביאה אותו למקום שבו הדורות הנוכחיים והעתידיים צורכים תוכן. כשאנו מביטים לעתיד ולתקופת Web 3.0 והמטאוורס, אנו רואים הזדמנות להיות ממוקמים היטב לאזורים המתהווים הללו," אומרת ביגיו.

ההזדמנויות עבור דמויות וירטואליות אלה ובעליהן סלבריטאים הן אינסופיות. הן יכולות להופיע בסרטונים ובמשחקים, לצאת כ-VTubers, להפוך למרצ'נדייז או אפילו ל-NFTים למשפחות לאסוף.

מעניין יהיה לראות מה יקרה עם כלב הווירטואלי של ג'ניפר אניסטון, קלאידאו. אולי הוא יקבל תוכנית בישול משלו או יפרסם ספר בישול בעתיד.