1 דקות קריאה
Forever 21 - מותג אופנה מהירה עם יתרון

עדכון 2024:

  • שיתוף פעולה עם משפיענים - מותג Forever 21 הרחיב את שיתוף הפעולה שלו עם משפיענים בפלטפורמת Roblox, והשיק קולקציות בגדים חדשות שנוצרו על ידי משפיענים מובילים. הקולקציות החדשות זמינות גם בחנויות הפיזיות וגם בתוך Roblox, מה שמחזק את החיבור בין העולם הפיזי לדיגיטלי.

  • שדרוגים בפלטפורמת Forever 21 Shop City - הפלטפורמה של Forever 21 ב-Roblox קיבלה עדכונים חשובים בשנת 2024, כולל תכנים חדשים המאפשרים לשחקנים לעצב ולנהל חנויות, לקנות בגדים ואביזרים, וליצור תכנים מותאמים אישית במרחב הווירטואלי. כמו כן, נוספה פונקציה חדשה של "Yellow Carpet Zone" המאפשרת לשחקנים להרגיש כמו סלבס ולצלם סלפי עם מעריצים בתוך הפלטפורמה.

  • פיתוח של תכנים דיגיטליים - עם ההצלחה של הקונספט, יותר מותגים פונים למרחבים דיגיטליים כמו Roblox כדי ליצור חוויות מותג חדשניות. התמקדות בפלטפורמות גיימינג כבסיס לחוויות מותג מאפשרת למותגים להגיע לקהלים צעירים בצורה אינטראקטיבית ומעורבת יותר.

  • הזדמנויות יצירתיות לצרכנים - המהלך מאפשר לצעירים לבטא את היצירתיות שלהם ולתפוס מקום במרחב הדיגיטלי. זה לא רק מגביר את המעורבות של הצרכנים עם המותג אלא גם מספק להם כלים לבנות חוויות מותאמות אישית וליצור תוכן ייחודי שיכול להתפשט מעבר לפלטפורמה הדיגיטלית.

  • השרירים הפיזיים-דיגיטליים - מותגים ממשיכים לחזק את הקשרים בין העולם הפיזי לדיגיטלי, עם דגש על חוויות מותג שמטשטשות את הגבולות בין השניים. השימוש במרחבים דיגיטליים כמו Roblox מהווה דוגמה מצוינת למגמה זו.


מותג האופנה #Forever21 השיק קונספט בשם Forever 21 Shop City על גבי פלטפורמת המשחקים #Roblox. בקונספט הזה, שחקנים יכולים לפתוח חנות במתחם, לקנות בגדים ואביזרים מהמותג, לעצב בגדים משלהם, לנהל את החנות עם עובדים ועוד מגוון של פעילויות אחרות. המותג חבר למשפיענים של הפלטפורמה, שיצרו קולקציות בגדים עבור המותג, אשר ימכרו הן בצורה פיזית והן בצורה דיגיטלית. בנוסף, ישנה פונקציה בשם Yellow Carpet Zone, שהיא סוג של שטיח אדום שעליו האווטאר של השחקנים יכול לצעוד, כאשר מגוון מעריצים יקבלו אותו בשמו ויצלמו איתו סלפי.



תצפיות:

אם ילד כיום רוצה לעצב במרחב הפיזי עבור מותג אופנה, הסיכוי שיוכל לעשות זאת הוא... וכאן, במרחב הסייבר, יש להם את ההזדמנות להיות "תגלית" של המותג ולפרוץ החוצה מהפלטפורמה אם הם ייצרו משהו ייחודי שיתפוס את תשומת לבם של מנהלי השיווק של המותג.

פיזי דיגיטלי - היכולת לתרגם את כל העבודה הזו לפעולות, כלומר מכירות מצד אחד, והעדפה למותג, נאמנות למותג ותפיסת המותג מצד שני, היא המפתח האמיתי לכל הפעילויות השיווקיות הללו. יותר ויותר חברות עושות עבודה כפולה וחכמה. במקרה הזה, הם גייסו את עזרת המשפיענים של רולבלוקס ליצירת קולקציה, שנמכרת בחנויות פיזיות וניתן גם לרכוש אותה במרחב הווירטואלי עבור האווטארים של השחקנים על הפלטפורמה.

שחקנים לוקחים שליטה - שימו לב איך תעשיית המשחקים הופכת ליותר עוצמתית אפילו ברמת המשפיענים; זה כבר לא מספיק להיות סלב, צריך גם להיות עם כישורים טכניים לבנות דברים במרחב הסייבר, והמגמה הזו תמשיך כנראה בקרב קהלים צעירים.

הרעיון של שטיח אדום על הפלטפורמה שמדמה באמת חוויית פפראצי מקרבת את השחקנים לתחושה הקרובה ביותר שיש להם של תחושת מיוחדות ללא מאמץ (כן, כתבתי את זה הפוך). קשה לי עם זה, אבל אם נסתכל על זה במונחים של עבודת מותג, הם עושים מאמצים רבים כדי ליצור תחושת מיוחדות עבור קהל היעד שלהם, גם על ידי כך שהם גורמים להם להרגיש כמו סלבס לרגע וגם על ידי כך שהם מספקים להם כלים לפתח את היצירתיות שלהם. זו, לדעתי, צעד טוב בכיוון הנכון (הכוח עובר לצרכנים).



הנה כמה תובנות מכל זה:

  1. מותגים חייבים לחזק את השריר הפיזי-דיגיטלי שלהם, במיוחד בקרב צעירים, שבהם הגבולות מטשטשים יותר ויותר.

  2. מותגים חייבים לספק לצרכנים כלים ולא "לשטוף את מוחם" עם מסרים; ישנה מערכת יחסים דו-כיוונית שצריכה להשתפר.

  3. הרבה יותר קל להתנסות במרחב הדיגיטלי (מבחינת מהירות, מבחינת עלויות, מבחינת למידה).