1 דקות קריאה
כיצד הקורונה משפיעה על עתיד המציאות המדומה?

כיצד מגפת הקורונה משפיעה על עתיד המציאות המדומה?

אישה מבוגרת ונכדתה נהנות בבית ממשקפי מציאות רבודה.

מיליוני אנשים נלכדים בביתם ומחפשים מוצא. החיים בבידוד מהווים אתגר, וברגע זה המציאות המדומה (VR) נראית כמתאימה במיוחד.

במשך שנים, המציאות המדומה נאבקה כדי לזכות באימוץ רחב על ידי הצרכנים. כעת, השינויים המבניים שמשנים את כל היבטי החברה – מהמקום העבודה ועד מערכת הבריאות – יוצרים הזדמנויות חדשות לשינוי באמצעות ה-VR.

תעשיית המציאות הרבודה: 2012-עד היום

ייתכן שהסנסורמה, מכשיר משנת 1962 שמדמה נסיעה על אופנוע בברוקלין באמצעות כל חמשת החושים, הייתה החוויה ה"אמיתית" הראשונה של "VR". בשנים האחרונות, ה-VR צובר תאוצה מאז הכרזת Oculus בשנת 2012 על ה-Rift, רכישת Facebook בשנת 2014, והשקת מכשירים כמו Playstation, HTC ו-Samsung Gear VR בשנת 2016.

בשנה שעברה, Oculus השיקה את ה-Quest, הקסדה הראשונה במחיר של $400 שמספקת את חוויית ה-VR הטובה ביותר על מכשיר מלא שאינו דורש מחשב משחקים. במהלך עונת החגים של 2019, השתתפות האמריקאים ב-Quest עלתה על כל קסדת VR בעשור הקודם. אך בסך הכל, מכירות הקסדות ירדו בשנת 2019, והפרעות בשרשרת האספקה העולמית גרמו למוצרים מבוקשים כמו Quest ו-Valve Index להיעדר מהמלאי. הביקוש המצטבר עדיין לא מרוצה.

ככל שחברות טכנולוגיה גדולות ומגוונות כמו Facebook, Sony ו-HTC משקיעות בכבדות בתחרות הצרכנית, יצרניות ה-VR הממוקדות בעסקים כמו Varjo ו-Pico יצרו נישות שוק גדלות באמצעות פיתוח יכולות טכנולוגיות ייחודיות ושימושים עסקיים.



בעוד שבסופו של דבר השווקים העסקיים והצרכניים של VR הם משלימים, לכל אחד מהם יש דינמיקות ומדרגות בגרות ספציפיות. לדוגמה, חברות מאמצות את ה-VR פי שניים מהר יותר מצרכנים.

התחרות הבריאה בין יצרני הקסדות, שכוללת לעיתים פתרונות עיצוב עסקיים, והתקדמות כללית בראיית מחשב צפויים להוביל למגוון רחב של אפשרויות חומרה באיכות גבוהה. התפתחויות אלו תומכות בתעשייה הולכת וגדלה של מפתחי יישומים וספקי שירותים.

VR לצרכנים – מאבק על שוק המשחקים

הביקוש הצרכני ל-VR עשוי להוביל לטשטוש גבולות הולך וגובר בין פלטפורמות גדולות למפתחי אינטרנט בקרב על משתמשים ונתוני משתמשים.

לדוגמה, Oculus רכשה את Beat Saber, המפתחת של המשחק ה-VR מספר 1. Valve בונה חנות אפליקציות ניידת למשחקי וידאו, קסדות ו-Steam. Steam הוא סיפור הצלחה מרשים של אינטגרציה אנכית. הקסדות המחוברות חודשי עוקבות אחרי דפוס צמיחה חסר תקדים מאז 2016.

אם מגמה זו תימשך, המשחקים צפויים לקדם את צמיחת ה-VR הצרכני בעתיד הקרוב. עם השקתו מאוחר יותר השנה, של ה-PS5 תואם ה-VR, שרשראות האספקה שמראות סימני התאוששות ודיווחים על רענון ה-Quest, עונת החגים של 2020 תהיה מדד חשוב לבגרות תעשיית ה-VR הצרכנית.

השלכות הקורונה על VR לעסקים בשנת 2020

הקורונה אילצה חברות רבות לשנות את דרכיהן. מערכת העבודה, החינוך והבריאות שלנו לעולם לא יהיו כפי שהיו, וכמה ניסויים מעניינים – והזדמנויות – מתרחשים בתחומים אלו.

עבודה מרחוק והתלמדות

אדם עובד עם קסדת מציאות מדומה ולפטופ בבית.

בכמה חודשים בלבד, זום עלתה מ-10 מיליון משתמשים ל-300 מיליון משתמשים. הצמיחה המדהימה בשימוש הובילה למקרים חדשים של שימוש (כגון כנסים וירטואליים), שיטות עבודה מומלצות (כגון שימוש נרחב בכפתור ההשתקה) ונורמות חדשות (כגון הרקעים הווירטואליים שהם כעת מקובלים).

כל האינטראקציות הללו דורשות עיבוד ופרשנות חזותיים. ככל שחיינו הדיגיטליים הופכים יותר ויותר לתלת-ממדיים, אינטראקציות אלו יכולות ליצור תחושת נוכחות שמקלה על חילופי הרעיונות והמידע המוצלחים.

יצירת תחושת נוכחות לא דורשת קסדה. לדוגמה, ההגדרה של חלון מלאכותי של Argodesign מדמה עבודה עם עמית – עד כדי יצירת קשר עין – ו-VirBela מאפשרת למשתתפי כנס לנסוע בעולמות דמויי משחקי וידאו מבוססי מחשב.

בינתיים, חברות כמו Spatial עם פתרונות אודיו מרחביים מלאים וטלפרזנס תלת-ממדי בונות חוויות שמאפשרות לך לקחת חלק הן במכשיר והן ב-VR. סוגי אינטראקציות אלו ככל הנראה יקלו על עקומת האימוץ עבור המשתמשים.



שירותי בריאות

לאחר המשבר הכלכלי של 2008, חוק הבריאות השפוי התרכז במערכת הבריאות האמריקאית בשירותים מבוססי קהילה ועידוד השימוש בטכנולוגיה כדי לבנות ערך. הקורונה צפויה להאיץ התפתחויות אלו.

בריאות הבית היא השוק הצומח ביותר של שירותי הבריאות באמריקה. מול דאגות גוברות לגבי אמצעי בטיחות בבתי אבות ובבתי חולים, יותר ויותר אמריקאים דואגים לטיפול בבית.

הרגולטורים הממשלתיים מאפשרים זאת על ידי הרחבת הגישה לטלה-בריאות עבור Medicare ופרסום הנחיות חדשות עבור מכשירים בריאותיים דיגיטליים המטפלים בהפרעות פסיכיאטריות. אף על פי ששינויים אלו התרחשו עקב הקורונה, הם יישארו (וצריכים להישאר) זמן רב לאחר שהמשבר יסתיים.

אם יש דבר ברור מהקורונה, זה שהעולם חשוב. כשאתה מסתכל סביבך ומשקיע את זמנך, מה שאתה רואה משפיע עמוקות על רגשותיך.

המציאות המדומה מאפשרת לנו ליצור הקשרים סינתטיים שמעוררים תגובות פיזיולוגיות ורגשיות ספציפיות. כוח זה יכול לספק סוג חדש של טיפול רפואי עבור כאב, חרדה, פוביות, שבץ, דמנציה ומצבים רבים אחרים.

אנו רואים כעת את השילוב של המציאות המדומה ככלי רגיל בארגז הכלים הרפואי, לצד תרופות, כלים, ניתוחים ופרוצדורות.

יצירת הזדמנויות חדשות ב-VR

קשה מאוד לשנות הרגלים ודעות מושרשות, שלעתים קרובות מעכבים את השימוש בטכנולוגיות חדשות ומשנות פוטנציאל.

כעת, כשהרבה מעל שליש מאוכלוסיית העולם נעולה בבית, הקורונה אילצה שינוי גדול בהתנהגויות. טכנולוגיות שיכולות לסייע לנו לפתח סביבות פיזיות מוגבלות חשובות מאי פעם. עם התקדמות מהירה בטכנולוגיות המציאות המדומה, טכנולוגיות חדשות פורצות דרך מוכנות לענות על צורך זה.